Dünya

ABD karıştı: İki Demokrat Eyalet Meclisi Milletvekili ve eşleri ayrı saldırılarda vuruldu

Eyalet Temsilcisi Melissa Hortman ve eşi öldürüldü. Senatör John Hoffman ve eşi ağır yaralandı; silahlı saldırganın bir polis memuru gibi giyindiği açıklandı.

ABD’de Minnesota’da iki Demokrat Eyalet Meclisi Milletvekili bir silahlı saldırgan tarafından vuruldu.

Ayrı ayrı meydana gelen silahlı saldırılarda Eyalet Temsilcisi Melissa Hortman ve eşi Minnesota'daki Brooklyn Park'taki evlerinde hayatlarını kaybetti.

Demokrat Minnesota Valisi Tim Walz, Senatör John Hoffman ve eşinin ise Champlin'deki evlerinde vurulduklarını ve ameliyat olduklarını açıkladı. Yetkililer, ikisinin de hayatta kalacağına dair ihtiyatlı bir iyimserlik içinde olduklarını söyledi.

Polis kıyafetleri giymiş ve bir polis aracı kullanan şüpheli ise aranıyor.

Şüphelinin aracında diğer kamu görevlilerinin isimlerinin yer aldığı bir liste bulundu

Polis, sabaha karşı 2 civarında bir silahlı saldırı ihbarı için önce Hoffman'ın evine gitti. Sabaha karşı 3:35 civarında Hortman'ın evini kontrol etmeye gitti. Şüpheli saldırganla karşılan polisler saldırganın polis üniforması giydiğini ve sirenli, polis aracına benzeyen bir araç kullandığını bildirdi. Polisle çatışmaya girdikten sonra şüpheli eve geri döndü ve arka kapıdan yürüyerek kaçtı.

Hortman’ın eşi Mark’ın evden çıkarıldığını ancak olay yerinde hayatını kaybettiği açıklandı. Temsilci Melissa Hortman’ın cansız bedeni ise eve gönderilen bir drone yardımıyla bulundu.

Yetkililer şüphelinin aracında diğer kamu görevlilerinin isimlerinin yer aldığı bir liste bulduklarını açıkladı. Polis, bu görevlilerin uyarıldığını ve ek güvenlik önlemleri aldıklarını söyledi. 

Saldırıyla ilgili bilgilendirilen ABD Başkanı Trump, "Amerika Birleşik Devletleri'nde böylesine korkunç bir şiddete müsamaha gösterilmeyecek." dedi.

Kaynak: WSJ

:
share
Siteyi Telegram'da Paylaşın
Siteyi WhatsApp'ta Paylaşın
Siteyi Twitter'da Paylaşın
Siteyi Facebook'ta Paylaşın