Dünya

Polis Basın Bülteni’nden…

16 Eylül 2023 tarihli Polis Basın Bülteni'nden...

Ani ve gayri tabii ölüm 

15.09.2023 tarihinde, 09:30 sıralarında, Karaoğlanoğlu’nda Ruhi YILMAZ (E-62) ikametgahı içerisinde ölü olarak bulunmuştur. Adı edilenin yapılan otopsisinde, ölüm sebebinin “kalp yetmezli ve kalp krizi” sonucu olduğu tespit edilmiştir. Soruşturma devam etmektedir.

Ani ve gayri tabii ölüm (gelişme)  

13.09.2023 tarihinde, Beylerbeyi’nde kalmakta olduğu ikametgâh içerisinde aniden rahatsızlanarak yaşamını yitiren Fehim NEVZAT (E-82)’ın, ölüm sebebinin tespiti için kan ve doku örnekleri alınmış olup, kesin ölüm sebebi yapılacak tetkiklerin ardından belli olacaktır.  Soruşturma devam etmektedir.

Kanunsuz uyuşturucu madde (hintkeneviri) tasarrufu 

15.09.2023 tarihinde, saat 18:30 sıralarında,  Boğazköy’de, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından şüpheli vaziyette görülen D.M.D.(E-19)’nin üzerinde yapılan aramada, yaklaşık 20 gram ağırlığında hintkeneviri (skunk) türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare olarak alınmıştır. Bahse konu şahıs tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir. 

Kanunsuz ateşli silah tasarrufu 

15.09.2023 tarihinde, saat 09.30 sıralarında, Haspolat’ta Ö.Ö. (E-46)’ye ait iş yerinde, polis tarafından yapılan aramada bir adet kuru sıkı tabanca bulunarak emare olarak alınmıştır. Bahse konu şahıs tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

Patlayıcı madde kullanarak mala tahribat yapmak(gelişme)-ithali yasak patlayıcı madde ve kanunsuz dedektör tasarrufu

05.09.2023 tarihinde, Lefkoşa’da faaliyet gösteren Emlak Dünyası isimli işyerine, patlayıcı madde kullanılarak hasar verilmesi olayı ile ilgili olarak yürütülen ileri soruşturma kapsamında, 14.09.2023 tarihinde İ.İ.T. (E-58)’in Değirmenlik’teki ikametgâhta polis tarafından yapılan aramada, ithali yasak olan GKRY menşeli toplam 17 adet fişek ve bir adet metal el dedektörünün kanunsuz olarak tasarruf edildiği tespit edilerek emare olarak alınmıştır. Bahse konu şahıs tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

Resmi evrak sahteleme, tedavüle sürme, başkasının kimliğine bürünme ve sahte davranışla kayıt temini 

09.09.2023 tarihinde, saat 20:30 sıralarında, Lefkoşa’da Cemal Gürsel Caddesi üzerinde, polis tarafından yapılan trafik kontrolü sırasından kontrol maksatlı durdurulan araç sürücüsü K.T.G.(E-31)’nin, seyrüsefer ruhsatsız araç kullanmak suçundan rapor edileceği esnada, gerçekte sürüş ehliyeti olmamasına rağmen sürüş ehliyetinin yanında olmadığını beyan edip, polise başka bir şahsın ismini söyleyerek başkasının kimliğine bürünüp, başka bir şahıs adına trafik ceza ihbarnamesi düzenlenmesini sağlayarak resmi evrağı sahtelediği ve sahte davranışla kayıt temin ettiği tespit edilmiştir. Bahse konu şahıs tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

Geceleyin ev açma ve hırsızlık

15.09.2023 tarihinde, Güzelyurt’ta M.M.(E-31)’nin, Hamit İbrahim Sokak üzerinde bulunan bir şahsa ait ikametgahın tuvalet penceresini açarak içeriye girdikten sonra ikametgah içerisinden toplam 1000 TL nakit parayı çaldığı tespit edilmiştir.  

Olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine bahse konu şahıs tespit edilerek tutuklanmış olup, yürütülen ileri soruşturmada bahse konu şahsın ayrıca, 2023 yılı Temmuz ayı içerisinde de aynı ikametgaha aynı yöntemle girerek muhtelif ziynet eşyalarını da çaldığı tespit edilmiştir. Soruşturma devam etmektedir.   

Yaralama 

15.09.2023 tarihinde, saat 19:00 sıralarında, Gazimağusa’da, P.U.C.(E-23), kalmakta oldukları ikametgah içerisinde C.J.F.T. ile aralarında yaşanan tartışma sonucu, ikametgah içerisinden almış oluğu bıçak ile C.J.F.T’nin üzerine yürüyüp bıçağı gelişi güzel salladığı sırada, o esnada olayı ayırmaya çalışan D.L.B’nin sağ el orta ve yüzük parmağının kesilerek yaralanmasına sebep olmuştur. Olayda yaralanan D.L.B. Gazimağusa Devlet Hastanesinde yapılan tedavisinin arından  taburcu olmuştur. P.U.C. tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

Yangın 

15.09.2023 tarihinde, saat 15:30 sıralarında, Akova’da, bir arazi içerisinde henüz tespit edilemeyen sebepten dolayı meydana gelen yangın sonucu yaklaşık 53 dönümlük arazi içerisindeki anızlar yanarak zarar görmüştür. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüş olup, soruşturma devam etmektedir. 
 
Trafik kazası
15.09.2023 tarihinde, saat 03.50 sıralarında, Değirmenlik - Girne Anayolunun (Dağyolu) 1-2 km’leri arasında, Ural EREL (E-48) yönetimindeki ZPC 441 plakalı salon araç ile Girne istikametine doğru seyrettiği sırada dikkatsizce yolun sağına geçmesi sonucu o esnada karşı istikametten gelmekte olan Deniz YIKAR (E-25) yönetimindeki US 031 plakalı salon aracın sağ ön kısmına aracının sağ ön kısmı ile çarpmıştır. Kaza sonucu yaralanan ZPC 441 plakalı araç sürücüsü Ural EREL ve aynı araçta yolcu olarak bulunan Arjin EREL (K-19), US 031 plakalı araç sürücüsü Deniz YIKAR ile ayni araçta yolcu olarak bulunan Amos WILSON (E-26) ve Zeynep GİRGİN (K-32) Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırılmışlardır. Kazada ağır yaralanan Ural EREL yapılan ameliyatının ardından yoğun bakım servisinde müşahede altına alınırken, diğer yaralılar ise yapılan tedavilerinin ardından taburcu olmuşlardır. US 031 plakalı araç sürücüsü Deniz YIKAR tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir. 

15.09.2023 tarihinde, saat 18:15 sıralarında, Girne’de Salih Miroğlu Caddesi üzerinde Georges Emmanuel Koukau KOUAME (E-25), yönetimindeki ZUB 152 plakalı araç ile doğu istikametinden batı istikametine doğru seyrettiği sırada dikkatsizliği sonucu o esnada yolun kuzey kısmından güney kısmına doğru yaya olarak geçmeye çalışan Abdulbasit AYTİMUR (E-23) ve Niyazi ÖZDEMİR (E-29)’e çarpmıştır. Kaza sonucu yaralanan Abdulbasit AYTİMUR yaralanarak kaldırıldığı Girne Dr. Akçiçek Hastanesinde yapılan tedavisinin ardından müşahede altına alınmıştır. Soruşturma devam etmektedir. 

16.09.2023 tarihinde, saat 01:10 sıralarında, Lefkoşa’da Şht. Ertuğrul Arif Sokak boyunca PJ 592 plakalı salon aracı soldan ikinci şerit içerisinde doğu istikametine doğru dikkatsiz bir şekilde kullanan Mustafa GEZER (E-25), seyir istikametine göre yolun sağında bulunan Şht. Ahmet Haşim Sokak yol kavşağına geldiğinde, o esnada yolun orta kısmında 137 mlgr. alkollü içki tesiri altında olup, soldan ikinci şerit içerisinde yaya olarak durmakta olan İsa Veysel BAŞTÜRK (E-24)’e aracının sağ yan dikiz aynası ile çarpmıştır. Kaza sonucu hafif bir şekilde yaralanan yaya kaldırılmış olduğu Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde sol ayak ve sol kolunda kırık teşhisi ile yapılan tedavisinin ardından taburcu olmuştur. Soruşturma devam etmektedir. 

Trafik denetimleri

15.09.2023 tarihinde, ülke genelinde polis tarafından gerçekleştirilen trafik denetimleri sonucu; toplam 1505 araç sürücüsü kontrol edilmiş ve 149’u yasal hız sınırın üzerinde süratli araç kullanmak, 25’i alkollü içki tesiri altında araç kullanmak, 4’ü sürüş ehliyetsiz araç kullanmak, 29’u trafikte seyir halindeyken cep telefonu kullanmak suçlarından olmak üzere, toplam 365 araç sürücüsü çeşitli trafik suçlarından rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatılırken, 2 araç sürücüsü tutuklanmış, 71 araç ise trafikten men edilmiştir. 

Kaynak: PGM- Polis Basın Subaylığı

:
share
Siteyi Telegram'da Paylaşın
Siteyi WhatsApp'ta Paylaşın
Siteyi Twitter'da Paylaşın
Siteyi Facebook'ta Paylaşın